Collega’s – Cure4

Hier vertellen medewerkers iets over hun functie en carrière bij the Health Cloud. En ze vertellen je natuurlijk waarom jij bij ons zou moeten komen werken.

Vind je het leuker om je vragen live te stellen dan is er de mogelijkheid om een lunchafspraak te maken bij ons op kantoor. Je kunt dan letterlijk en figuurlijk de sfeer proeven op ons kantoor en praten met een eventueel toekomstig vakgenoot.

Of klik op de knop ‘even binnen kijken’ hieronder om meer te zien over de sfeer binnen the Health Cloud.

Even binnen kijken

Chris Wildeboer - consultant

Chris WildeboerJezelf leren kennen door te doen

Hoe jij denkt dat jouw carrière hoort te verlopen, kan uiteraard sterk verschillen met de praktijk. In de afgelopen twee jaar dat ik nu werkzaam ben bij Cure4, heb ik echt hele leuke en uiteenlopende opdrachten mogen uitvoeren. Uiteraard zaten daar ook minder leuke werkzaamheden bij, maar zo ben ik er wel achter gekomen wat mijn kwaliteiten zijn en waar ik echt energie van krijg. Zodoende heb ik geconstateerd dat ik beter paste in de business line Care, waar ik nu definitief onderdeel van uit maak.

Goede begeleiding is een must voor iedere starter

Waar ik ook achter ben gekomen is dat persoonlijke begeleiding erg belangrijk is. Zeker bij je eerste baan is niets is zo vervelend dan meteen in het diepe gegooid te worden, zonder te weten wat er écht van je verwacht wordt. Ik werd als Junior gelukkig langzaam in het werkveld ‘gebracht’ met de nodige begeleiding.

“Cure4 is echt een 4×4 wagen als het gaat om de terreinen waar ze uit de voeten kunnen. Niet alleen op bekend terrein; we rijden ook gewoon door naar plekken die we nog niet kennen!”

Om het even in voetbaltermen te brengen; niet meteen de 90 minuten vol aan de bak, maar een gedeelte van de wedstrijd meedraaien. In de praktijk gaat er een medior of senior consultant met je mee, die de leiding heeft over het project en je kennis laat maken met de werkwijze van Cure4. Daarnaast heb je regelmatig reflectiemomenten met je leidinggevende.

Met de 4×4 door onbekend terrein

Zoals in elke organisatie is er bij Cure4 ook een hiërarchie op papier bepaald. In de praktijk heeft dit echter weinig invloed op de dagelijkse praktijk en de eigen werkzaamheden. Er is totaal geen drempel om je mening, ideeën en visie te kunnen delen. Sterker nog, ik werd juist gestimuleerd en uitgedaagd om mijn visie en ideeën concreet uit te werken.

“Een nocturne van Chopin kan me net zo goed bekoren als een mooie affiche

in de Champions League.”

Het begon met het idee om een nieuwe dienst te ontwikkelen rondom cliënt-ervaringsonderzoeken. Hoewel de toegevoegde waarde hiervan moeilijk in te schatten was, kreeg ik wel de ruimte om mijn ideeën door te ontwikkelen. Nu ruim anderhalf jaar later staat er een nieuwe dienst in ons portfolio en hoop ik volgende maand mijn eerste project in de praktijk te starten.

Over Chris

Ik ben sinds februari 2015 werkzaam bij Cure4. Ooit gestart als Young Professional en inmiddels doorgegroeid naar Consultant.

Naast het optimaliseren van cliëntadministraties in het sociaal domein en langdurige zorg, trap ik nog best fanatiek een balletje met mijn vriendenelftal. Wat ik minder fanatiek doe maar zeker niet minder leuk vind, is piano spelen. Een nocturne van Chopin kan me net zo goed bekoren als een mooie affiche in de Champions League.

 

Frouke Snoep - Managing consultant Cure4

Frouke Snoep

Start Cure4 in 2008

In 2008 hakte ik de knoop door. Ik ruilde een vast contract bij een ziekenhuis in voor een functie als consultant bij Cure4. Mijn intentie was om vanuit Cure4 eerst twee jaar brede ervaring op te doen bij verschillende zorginstellingen. Zo kon ik dan snel weer de overstap te maken naar een leidinggevende functie bij een zorginstelling. Maar dat is (gelukkig) niet helemaal volgens plan gegaan.ds

Passie en plezier

In mijn eerste halfjaar ontdekte ik al snel dat Cure4 nog meer te bieden had dan uitdagende opdrachten bij verschillende zorginstellingen. Ik kwam in aanraking met het principe “Hier doen we niet aan kerstpakketten, wij pakken uit met een fantastisch kerstfeest”. Zo gezegd en zo ervaren. Ook ging ik kort daarna voor het eerst mee met de jaarlijkse skitrip. Tussen al het skigeweld en gezelligheid vonden er ook serieuze gesprekken plaats. Een belangrijk moment voor mijn carrière was een gesprek aan de bar met een directielid. Ik vertelde hem over mijn carrièreplanning en mijn leidinggevende ambities. Hij opende mijn ogen door aan te geven dat deze ambities, tegen mijn verwachting, ook mogelijk waren bij Cure4.

Ontwikkeling naar business line manager

En zo geschiedde. Ik kreeg steeds meer uitdagende externe opdrachten met projectleiders- en leidinggevende rollen. Een mooi voorbeeld was de functie van interim teamleider zorgadministratie van een ziekenhuis die begeleid moest worden in een fusie met een ander ziekenhuis en daardoor ook overging op een nieuw EPD. Hier kwamen veel verschillende elementen samen en de ervaringen die ik hier heb opgedaan gebruik ik nog steeds.

Ik kreeg intern ook steeds meer verantwoordelijkheden en hield me bezig met marketing en sales. Vervolgens begon ik ook met het coachen van junior consultants en langzamerhand groeide ik in mijn huidige rol van business line manager. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor alle consultants in de Ziekenhuiszorg en GGZ. Na al die jaren kan ik mij nog steeds verder ontwikkelen bij Cure4 en werk ik iedere dag samen met veel enthousiaste collega’s. Als er iets is wat ik heb geleerd van mijn carrièreplanning is het wel dat je verandering nodig hebt om te kunnen groeien.

Bekijk mijn LinkedIn profiel