Collega’s – Medicore

Hier vertellen medewerkers iets over hun functie en carrière bij the Health Cloud. En ze vertellen je natuurlijk waarom jij bij ons zou moeten komen werken.

Vind je het leuker om je vragen live te stellen dan is er de mogelijkheid om een lunchafspraak te maken bij ons op kantoor. Je kunt dan letterlijk en figuurlijk de sfeer proeven op ons kantoor en praten met een eventueel toekomstig vakgenoot.

Of klik op de knop ‘even binnen kijken’ hieronder om meer te zien over de sfeer binnen the Health Cloud.

Even binnen kijken

Jeroen Sen - Senior developer Medicore

Medicore_M032_Jeroen_Sen-1Medicore geeft developers de ruimte om aan de slag te gaan met de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van software ontwikkeling. Eigen initiatief krijgt alle ruimte en wordt enorm gestimuleerd. Wanneer je dit combineert met de omvang en de diversiteit van de klanten krijg je een afwisselende en zeer uitdagende werkomgeving. Bekijk mijn LinkedIn profiel

Kees Schepers - DevOps engineer Medicore

Kees SchepersIk ben altijd lekker vroeg, om zo de files voor te zijn. Half 8 parkeer ik mijn auto op het terrein en loop ik naar binnen naar de afdeling development. Een paar collega’s zijn er al en daar klets ik even mee.

Nadat ik mijn laptop heb opengeklapt, log ik snel even in op onze interne website Atlas. Hier kijk ik hoe de release van gisteravond is verlopen. Ik ben niet gebeld dus alles lijkt top gegaan te zijn. Atlas hebben wij zelf gebouwd in Symfony2, een doorlopend project.

Ik neem even een kijkje in Jira hoe we ervoor staan. Ondertussen start ik een putty sessie op en begin ik aan het verder configureren van de server voor applicatie beheer. Ondertussen lees ik mijn mail en hebben een aantal collega’s mij een reply gestuurd op de aankondiging van de nieuwe Atlas versie. Developers zijn blij dat ze nu geanonimiseerde snapshots kunnen maken van klantdatabases en dit heeft mijn team gebouwd met

Symfony2, RabbitMQ en Supervisord. Stiekem ben ik wel trots!

Om half 11 hebben we een daily-standup in de conference room. Omdat ik ook 2 collega’s in India heb, bellen we met een geavanceerd video systeem en updaten we elkaar even. Het is een drukke dag want ik heb meteen hierna een architect meeting. Dit keer pakt een collega van mij een aantal code voorbeelden bij elkaar van pull-requests die gemerged zijn in Stash om een discussie op te starten rondom de code. Omdat we recentelijk met z’n allen naar de Dutch PHP Conference zijn gegaan, bespreken we ook talks die we daar gezien hebben en of dit inzetbaar is voor onze software.

Daarna kan ik lekker verder met het optuigen van de server voor applicatie beheer. Ik maak een inventarisatie van wat er geinstalleerd moet worden en dat is best wel wat. Bijvoorbeeld Memcached, NodeJS, NPM, RabbitMQ, SupervisorD, APC, AMQP-lib, etc. Het meeste kan gelukkig via de packet manager van RedHat.

Na de lunch vraagt een collega of ik zijn pull-request in Stash wil beoordelen omdat zijn teamgenoten hem nu niet direct kunnen helpen. Uiteraard doe ik dat, alleen gaat het wel om frontend code (BackboneJS/Bootstrap/RequireJS/etc). Ik besluit gewoon om naast hem te zitten en de code door te nemen door vragen te stellen. Ik kom zelfs nog met een paar tips.

Op het moment dat ik even bij de bar ben in de keuken om wat drinken te pakken vraagt de technisch directeur of ik zin heb om even bij te kletsen, zomaar eigenlijk. We zoeken even een ruimte op en we hebben het over een grote database conversie naar innoDB. Hij denk dat dit veel zal bijdragen aan de performance en dat ben ik het wel met hem eens. Daarnaast wisselen we ook ideeën en verbeteringen uit voor de hosting van onze servers, zodat we ook hier de performance optimaliseren.

Omdat ik vroeg begin (je kan tussen 07:00 en 09:30 beginnen), is mijn dag al bijna voorbij. Ik kan gelukkig thuis nog even verder configureren aan de server, want thuiswerken wordt gefaciliteerd. Kan ik direct mijn splinter nieuwe laptop die ik gister van het werk heb gekregen uitproberen!

Bekijk mijn LinkedIn profiel